Портніков: Брехун Путін і Україна. Важливі конкретні дії

Чи можна говорити про те, що міланська зустріч президентів України і Росії завершилася реальними домовленостями? 
Погоджуся з італійським прем’єром Маттео Ренці, який зауважив, що результати цих домовленостей стануть зрозумілі через якийсь час – через кілька днів або навіть тижнів. І зрозуміло, що має на увазі італійський прем’єр-міністр. 
На Заході – втім, і в Україні теж – більше не довіряють Володимиру Путіну. За останні місяці президент Росії проявив себе як зразковий брехун, який не раз суперечив сам собі і порушував вже досягнуті угоди. 
Тому важливі конкретні дії Путіна – а зовсім не те, що він обіцяє.
Російський президент після зустрічі з українським колегою висловився за виконання мінських домовленостей. Але російські диверсанти їх відкрито порушують – зокрема, готуються до виборів «парламентів» і глав маріонеткових «республік». 
І може бути, що якраз в ті хвилини, коли Путін вимовляв заспокійливі слова в Мілані, куратор бандитів із ФСБ радив їм не хвилюватися і готуватися далі. 
Якщо вибори дійсно відбудуться, то який сенс в мінських домовленостях і путінських обіцянках? І чи не почнеться після цих виборів черговий етап керованого хаосу?
А тоді – що буде з виборами депутатів місцевих рад за українським законодавством? 
Чи відбудуться вони взагалі? І якщо відбутися, то як легальні органи влади будуть взаємодіяти з нелегальними?
Путін говорив про газ. Він вважає, що вдалося домовитися з Порошенком щодо поставок на зимовий період. 
Порошенко вважає інакше – і він правий. Тому що Путін розраховує на те, що за Україну заплатить Європейський союз, який поки що не виявив такого бажання. І справжні переговори по газу ще попереду.
Але стверджувати, що Путіну буде легко обдурити всіх і цього разу, теж було б перебільшенням. Російський президент виглядав серед лідерів цивілізованого світу справжнім парією. І йому дали зрозуміти з усією відвертістю: якщо не буде прогресу в українському врегулюванні – будуть нові санкції. 
А в ситуації падіння цін на нафту, краху російської національної валюти та погіршення стану «путіномікі» це – погані новини для гостя з Москви. 
Так що найближчим часом Путін буде діяти дещо стриманіше й обережніше.
Портніков: Брехун Путін і Україна. Важливі конкретні дії Портніков: Брехун Путін і Україна. Важливі конкретні дії Reviewed by Редактор on октября 18, 2014 Rating: 5
Технологии Blogger.