Росія стане "молодшим братом" із сировиною для Китаю

Так звана "історична" угода між Кремлем і Пекіном не викличе серйозних змін у відносинах. Reuters Росія стане «молодшим братом» із сировиною для Китаю В Росії назвали вчорашню газову угоду з Китаєм "історичною" і відсвяткували її підписання. 
Однак тріумфувати президенту Володимиру Путіну немає підстав. Про це сьогодні пише газета Financial Times. Видання зауважує, що Китай, США і Росія здавна формують "стратегічний" трикутник в міжнародних відносинах. І коли дві з трьох країн домовляються між собою, третій загрожує ізоляція. Цього разу, схоже, домовилися Росія і Китай. 
Однак Вашингтону боятися нового союзу не доведеться, оскільки підписана вчора угода про поставки російського газу в Китай не означає те, про що говорить Кремль. "Підписавши контракт з Китаєм, Путін може заявити світовій спільності і росіянам, що в нього є новий потужний союз на Сході. 
Але Путіну варто утриматися від пихатих заяв. Цей документ – зовсім не тріумф Кремля. Він не викличе серйозних змін у відносинах Росії з Китаєм. 
А якщо відверто, то він лише підкреслює економічну слабкість країни", - йдеться в редакційній статті Financial Times. Видання нагадує, що об'єми, які Китай збирається купувати в Росії, становлять менше чверті від того, що купує в "Газпрому" Європа. 
"Путін повернувся спиною до конструктивного діалогу із Заходом і вибрав відносини з Китаєм, в яких Росія завжди буде молодшим партнером і постачальником сировини. Це принизливий підсумок для народу Росії", - зауважує газета.
Росія стане "молодшим братом" із сировиною для Китаю Росія стане "молодшим братом" із сировиною для Китаю Reviewed by Редактор on мая 22, 2014 Rating: 5
Технологии Blogger.