Що б сьогодні зробив Рейган?

Поки інтернет-спільнота сперечається про те, якою має бути відповідь США на захоплення Криму Володимиром Путіним, адміністрації Обами варто освіжити в пам'яті ті геополітичні схеми, якими скористався Рональд Рейган, коли Росія спробувала чинити тиск за допомогою своєї енергетичної політики в набагато більш напруженій ситуації, - пише видання.
Розглянемо поточну кризу. Росія анексувала Крим, український тепловодний порт і найважливішу ділянку, що впливає на здатність Росії експортувати нафту і газ в Європу та інші країни світу. Експорт енергоресурсів залишається основою російської економіки і найважливішим джерелом доходу. До цього моменту Захід не зробив практично нічого, що могло б перешкодити незаконному захопленню українських баз і військових Путіним. США звернулися до Радбезу ООН, щоб закликати Росію до відповіді за порушення міжнародного права, проте Росія скористалася своїм правом вето, позбавивши, таким чином, Радбез можливості вжити будь-яких заходів. Оскільки багато європейських країн залежать від російських енергоресурсів, США змогли знайти всього кілька партнерів, незважаючи на словесну підтримку з боку багатьох їхніх союзників.
План адміністрації Рейгана полягав у тому, щоб довести до банкрутства радянську економіку. І цей план спрацював.
А тепер давайте згадаємо, як Рейган зумів упоратися з минулими спробами Росії використовувати енергоресурси як геополітичний інструмент і направляти доходи від їх продажу на фінансування своїх імперських амбіцій. Подібно до сучасної Росії, Радянський Союз використовував нафту і газ як джерел доходу, що направляється на підтримку радянської економіки. Тоді Рональд Рейган відпустив ціни на нафту, щоб вони почали падати, істотно знизивши доходи радянської держави в стійкій валюті.
Цей крок призвів до того, що в 1984 році ціни на нафту впали з 60 доларів за барель до 10. Допомогло також і те, що Рейган співпрацював з такими партнерами, як монарх Саудівської Аравії, король Фахд, який допоміг йому наводнити світовий ринок нафтою, витіснивши Радянський Союз.
Більше того, у Рейгана був стратегічний план, який розробила команда експертів у галузі національної безпеки. Як ідеться в розсекречених документах NSDD 32 і NSDD 75, адміністрація Рейгана вдалася до економічного тиску, щоб дестабілізувати СРСР. Простіше кажучи, їхній план полягав у тому, щоб довести до банкрутства радянську економіку. І цей план спрацював.
Адміністрація Обами може і повинна слідувати подібній стратегії, розрахованій на те, щоб максимізувати обсяги видобутку американських енергоресурсів за рахунок Росії.

На минулому тижні Конгрес переважною більшістю ухвалив законопроект про виділення мільярда доларів у вигляді допомоги Україні і про введення санкцій відносно Росії. Цей законопроект, швидше за все, в найближчі дні буде скріплений підписом президента. І якщо ви думаєте, що американські громадяни востаннє відправлять свої гроші в Україну, не спокушайтеся. Це лише початок, - зазначає видання.
Згаданий мільярд доларів відірвали від американських платників податків, але така допомога - зло і для самих українців. Жоден нужденний українець ні цента не отримає з цих грошей, оскільки ці кошти будуть спрямовані на надання допомоги міжнародним банкам - власникам боргових зобов'язань українського уряду.
Жоден нужденний українець ні цента не отримає з цих грошей
Відповідно до умов розробленого МВФ плану з надання допомоги Україні, життя середньостатистичного українця стане тільки гірше. Уряд заморозить підвищення зарплат, істотно підвищить податки і відчутно підніме вартість енергоносіїв.
А гроші отримають банкіри, і МВФ при цьому встановить повний контроль над економікою України.
США «просувають демократію» в Україні ось уже понад 10 років, але, судячи з усього, добра це «просування» поки не принесло. Нещодавно учасники протестів скинули демократично обраний уряд. А це антагонізм демократії, адже в умовах демократії уряди змінюються в результаті чесних і вільних виборів. Шок викликає те, що уряд США і його НВО стали на бік учасників протестів! Якби ми дійсно дбали про демократію, ми б не ставали ні на чию сторону, оскільки це не нашого розуму справа.


В інтернеті з'явився аудіозапис, на якому двоє російських послів нібито обговорюють, яку частину світу вони анексували б після Криму, - пише видання.
П'ятихвилинний запис, повний нецензурної лайки, був опублікований на YouTube. Повідомляється, що це нібито телефонна розмова між Ігорем Чубаровим, російським послом в Еритреї, і Сергієм Бахаревим, послом в Зімбабве і Малаві. Її справжність не підтверджена.
«Крим-то забрали, але... це ще, так би мовити, не вечір, попереду ми забираємо... вашу цю Каталонію, Венецію, а також Скотланд з Аляскою...», - говорить голос, який позначений як такий, що належить Чубарову. Його мова переривається сміхом, а слово «Шотландія» він вимовляє так, що російською мовою воно звучить як «земля худоби».
Крим-то забрали, але... це ще, так би мовити, не вечір
Після цього Чубаров каже, що Росія рушить на «всіх цих лімітрофів», такі як Латвія, а також Румунія і Болгарія. За його словами, глава місії ЄС в Еритреї пожартував, що хотів би, щоб Росія «повернула собі» Румунію і Болгарію.
Наприкінці розмови посли погоджуються, що Румунію, Болгарію і прибалтійське д... поки варто залишити в Євросоюзі, а Бахарев відзначає, що зараз було б цікавіше приєднати Каліфорнію або Майямі.
Що б сьогодні зробив Рейган? Що б сьогодні зробив Рейган? Reviewed by Редактор on апреля 06, 2014 Rating: 5
Технологии Blogger.