ДЕСТАБІЛІЗАЦІЯ НА СХОДІ: КЛЮЧОВІ ПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ

Що відбувається в східних регіонах?

- Другий етап російської агресії проти України. Фактично, проти України системно ведеться війна з боку Російської Федерації, спрямована на ослаблення та розчленування країни.

Які завдання ставить перед собою Росія?
- Захоплення адміністративних будівель та об»єктів критичної інфраструктури терористичними сепаратистськими групами, проголошення відокремлення регіонів та приєднання їх до РФ.
- Дестабілізацію політичної та економічної ситуації.
- Зрив виборчого процесу.
- Підривання влади в Києві, аби ситуація стала абсолютно некерованою і потребувала зовнішнього управління, без врахування позиції України. Росія прагне створити враження України як failed state
Росія пробує відтворити на Сході сценарій Майдану, і в такий спосіб - порівнюючи сепаратистів з самоорганізованими ідеологічними групами - домогтися зміни влади та проголошення «незалежності». Далі - попросити військової допомоги РФ.

Хто це робить?
- Інструментом для виконання завдань РФ є спеціально підготовлені сепаратистські групи, які координуються російськими спецслужбами. Їхні дії, зокрема використання зброї та проголошення завданням повалення конституційного ладу, де факто є різновидом тероризму.

Які основні проблеми виявила минула неділя?
- Правоохоронні структури на місцях пасивні і практично бездіяльні.
- Так звані «місцеві еліти» відверто підігрують сепаратистам.

Що робить влада?
- З огляду на вищеозначені проблеми потрібен час для переведення спецпідрозділів з інших регіонів. Їх переводять для виконання необхідних для протидії сепаратизму заходів.
- Керівники ключових силових відомств на місцях координують ситуацію в проблемних регіонах
- Посилює охорону східного кордону.
- Верховна Рада завтра розгляне, і сподіваюся схвалить, цілий комплекс адекватних анти сепаратистських заходів.

Що обнадіює?
- Сепаратистські групи не користуються активною підтримкою місцевого населення, яке серйозно занепокоєне загрозою дестабілізації і перетворення їхніх областей в невизнані анклави.
- Як показує аналіз ситуації, без підтримки російських військ, шансів на «кримський сценарій», сепаратисти на Донбасі не мають.

Вікторія Сюмар
ДЕСТАБІЛІЗАЦІЯ НА СХОДІ: КЛЮЧОВІ ПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ ДЕСТАБІЛІЗАЦІЯ НА СХОДІ: КЛЮЧОВІ ПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ Reviewed by Редактор on апреля 08, 2014 Rating: 5
Технологии Blogger.