”Братній” народ, або імперські замашки Росії

Україна переживає важкі часи. Вперше за всю незалежність наш “братній” народ відкрито оголосив війну. Хочеться наголосити на слові відкрито. Поясню чому. 23 роки Росія веде проти нас різного роду війни. Це і інформаційна, і прихована війни.
Кремль, мабуть, вщет заповнений Гітлерівськими ідеями, думками, книгами. Здавалося б, ХХІ ст., у всіх є Інтернет, ніхто не вірить у нахабну брехню, але ж ні. Росія двадцять рокіів готувала ґрунт для нападу. Її “п’ята колона” в нашій державі не те, що є, вона процвітає, як ніде інде.
Увесь світ стоїть на вухах через ситуацію в Криму. Росія тут виглядає як справжній українець: “як не з’їм, то понадкусую”. Сучасний Путін – це якась суміш Гітлера зі Сталіним, фашиста з КГБістом.
Згадаймо історію. За декілька років до розпаду СРСР замість того, щоб займатися економікою країни, виходити з кризи, влада вводить війська в Афганістан. Навіщо? Всім добре відомо, що війна, – це коштовна і дорога річ. Чи може собі дозволити дорогу війну країна, яка перебуває на межі розвалу? СРСР іде ввабанк. І зазнає гучного і величезного фіаско. Імперія, яку здавалося, ніхто і ніщо не зможе розвалити, раптом розпадається сама. Звісно, причин було багато. Але одна із них – великі імперські замашки Росії.
А одна з причин війни доволі проста. Відволікти. Населення від того, що у магазинах продуктів нема, але зате наша доблесна армія воює за нашу “родіну”. Коли половина чоловіків у селі поїхали на війну, то якось побутові проблеми сприймаються по-іншому, правда? Але війна вічно тривати не буде, а проблеми побутові повертаються знову і знову.
А тепер погляньмо на сучасну Росію. Велика і могутня федерація з замашками імперії. Яка ніяк не може вивчити одного простого правила: імперії довго не живуть.
Мені здається, що сучасна Російська Федерація повторює не одну, а зразу декілька помилок. Для початку щодня і щохвилини постійне зомбування населення, втовкмачування ідеї братнього народу, або що ще краще так званого старшого брата. Хоча людина, яка хоч трошечки знає історію, розуміє, що це абсурд. В Москві, вибачте, вовки бігали, коли Київська Русь була однією із наймогутніших держав тогочасного світу. Який старший брат?!
Ну і про “п’яту колону” сусіди наші не забувають.
Постійне намагання розсварити народ України. Міф про страшних бендерівців у Львові, яка вбивають росіян, на жаль, працює надзвичайно. На Сході чи в Росії це повторюють як мантру якусь. З власного досвіду скажу, що швидше навпаки в тому самому Криму, мене зустрічали непривітно, розмовляли через зуби і ніяк не могли дочекатися, коли я заплачу їм побільше грошей і поїду назад. То про яких взагалі бендерівців може йти мова?
Далі російське телебачення чудово проводить інформаційну війну. І треба визнати виграє. Взагалі російські ЗМІ – це гарний приклад пропаганди в сучасному світі. Один лише Дмитро Кісельов чого вартий. І щонайгірше на Сході та Півдні України дивляться ці канали і вірять їм! Мені важко зрозуміти, як зараз можна дивитися лише Росія-24 і думати, що це істина в останній інстанції?
І ось так щодня путінська пропаганда промиває мізки і без того проросійським громадянам України. Їм показують жахи про страшну Європу і Захід. А при тому мовчать про страшні речі, які кояться в Росії.
І щонайгірше, є частка росіян, які підтримують Путіна в політиці щодо України. Вони не можуть зрозуміти, як хохли мали нахабність вийти з їхнього рабства. Вони звикли відчувати вседозволеність, відчувати себе королями світу. Вони не хочуть усвідомлювати, що Україна – це самостійна і незалежна держава. Була, є і буде такою. А Росія – імперія. Була, є і за словами різних експертів вже такою не буде.
Кажуть, що росіяни нас підтримують у нашій боротьбі за незалежність. В країні 200 млн населення. Нас підтримало приблизно 100 тисяч людей. Я розумію, що в них там ОМОН, Путін і все таке. Але в нас був Янукович, “Беркут” і снайпери. Ми пройшли вогонь і воду. У всіх значеннях цих слів. Ми поховали сотню людей, а три сотні досі пропали безвісти. І все для чого? Щоб прийшов якийсь Путін і придумав собі, що Україна буде його?
Вибачте, але ми вам не по зубах. З нами правда, сила і воля. А ще весь світ за нашими плечима. І нам Бог помагає.

Соня Сабала
”Братній” народ, або імперські замашки Росії ”Братній” народ, або імперські замашки Росії Reviewed by Редактор on марта 31, 2014 Rating: 5
Технологии Blogger.