Незважаючи на колосальні ризики для власної держави, російські очільники на секретній нараді вирішили вторгнутися в Україну

25
Таємне засідання
 Британська Daily Telegraph стверджує, що російський президент Володимир Путін вирішив вдатися до військової сили для того, щоб анексувати Крим, більш ніж за два тижні до того, як там відбувся референдум. Аналітики вважають, що Путін провів надтаємне засідання з цього питання ввечері 25 або 26 лютого. На засіданні не було навіть міністра закордонних справ Сергія Лаврова.
За добу до цього Володимир Путін був у Сочі на церемонії закриття Олімпійських ігор. Наскільки відомо, він потім вилетів до Москви на це таємне засідання, про яке нічого не повідомлялося в російській пресі.

Рішення про вторгнення

Як пише газета, крім Путіна в засіданні взяли участь керівник адміністрації президента Сергій Іванов, секретар Ради безпеки Микола Патрушев і глава ФСБ Олександр Бортніков. Вони всі погодилися з тим, що Крим повинен опинитися під контролем Росії.
Так само як і Путін, всі присутні – ветерани радянських спецслужб, і всі вони хотіли б відтворити в якомусь вигляді Радянський Союз. Окрім колишнього підполковника КДБ Путіна, усі інші учасники наради – діючі генерали нинішньої Федеральної служби безпеки РФ.
Газета цитує американського аналітика Ендрю Качинса, за словами якого “ця група людей надзвичайно схожа на тих, хто ухвалив фатальне рішення про вторгнення в Афганістан в 1979 році. В ту четвірку входили Леонід Брежнєв, Андрій Громико, Дмитро Устинов і Юрій Андропов. Жоден з них не дожив до розпаду Радянського Союзу “.



Фактор Януковича

Путін прийняв своє рішення всього через три дні після того як президент України Віктор Янукович втік з Києва, і приблизно в той же час, коли Верховна Рада сформувала тимчасовий уряд.
Але, зазначає газета, через тиждень Путін публічно наполягав на тому, що Росія не збирається анексувати Крим, нагадує Daily Telegraph.
- See more at: http://www.pic.com.ua/daily-telegraph-dolyu-ukrajiny-vyrishyly-chotyry-ofitsery-kdb.html#sthash.7eBhYua4.dpuf
Незважаючи на колосальні ризики для власної держави, російські очільники на секретній нараді вирішили вторгнутися в Україну Незважаючи на колосальні ризики для власної держави, російські очільники на секретній нараді вирішили вторгнутися в Україну Reviewed by Редактор on марта 22, 2014 Rating: 5
Технологии Blogger.